KAMPEREN WORDT DE ZOMERVAKANTIE VAN 2020

7 juli 2022 om 08:35

De anderhalvemetersamenleving houdt Nederland de komende maanden nog in z’n greep, maar voorzichtig beginnen we ook na te denken over de zomervakantie. Vliegvakanties en luxe cruises kunnen nog niet vanwege Code Oranje en voor trips naar Spanje of Italië staat lang niet iedereen te trappelen. Het alternatief: kamperen in eigen land! En dat kun je zo luxe maken als je zelf wilt.

Nederland kent naar schatting al zo’n 3,5 miljoen kampeerders, maar daar komen er de komende maanden nog wel wat bij. Dat is de verwachting van Hans Louwers, woordvoerder van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) waarin fabrikanten en importeurs van tenten, vouwwagens, caravans, campers en kampeeraccessoires zijn verenigd. “Vrijwel alle campings zijn weer open en kamperen in Nederland is veilig”, stelt Louwers, “Je gaat op pad met je eigen spullen en je hebt alles zelf aan boord. Premier Rutte zei het duidelijk aan het slot van de persconferentie, “voor verre reizen geldt Code Oranje, maar vanaf 1 juli mag het sanitair op de campings weer open, dus in Nederland zelf kun je weer uit de voeten”.

Veilig op reis
Kampeervakanties met de caravan, camper, tent en vouwwagen zijn de veiligste manieren van vakantievieren, stelt Louwers: “Je zit niet hutjemutje met onbekende mensen in een vliegtuig of touringcar, je hoeft nergens aan te schuiven in de rijen voor een buffet, en je bent van niemand afhankelijk als het gaat om eten, drinken, toiletbezoek of douche. Kampeerders hebben juist volop mogelijkheden om afstand te houden: op de camping sta je minimaal tien, vijftien meter uit elkaar. Daarbij komt dat de caravan of camper een veilige reiscapsule is met alle noodzakelijke voorzieningen aan boord. Je eigen bed, je eigen keuken, je eigen sanitaire voorzieningen. Maar ook als je met tent of vouwwagen op vakantie gaat ben je behoorlijk zelfvoorzienend met je draagbare toilet en portable douche. En anders kies je voor een campings met privésanitair – een prettig gevoel.”

Duidelijk meer vraag
In de showrooms en kampeerwinkels is meer vraag naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Op Marktplaats is er in de maanden maart en april tussen 450.000 en 490.000 keer gezocht op het woord ‘camper’. Daarmee staat deze zoekterm in de top-3 van meest populaire zoekwoorden in Nederland. Kamperen had sowieso al de wind in de rug: in het eerste kwartaal van dit jaar steeg bijvoorbeeld het aantal nieuw verkochte kampeerauto’s met ruim 21 procent. De afgelopen jaren groeide het aantal caravans en campers samen door naar een recordaantal van ruim 557.000. “Daarmee is Nederland nog altijd, samen met Zweden, marktleider op gebied van de hoogste caravandichtheid in de wereld”, aldus Louwers, die voor de komende zomervakantie een grote vraag verwacht naar het huren van onder meer campers en caravans.

Augustus 2022.

Grote vraag naar nieuwe en gebruikte caravans blijft aanhouden.

Omdat er problemen blijven met het op tijd leveren van nieuwe caravans blijft de vraag naar gebruikte caravans hoog. 
Mocht u nog op zoek zijn naar een jong gebruikte caravan bekijk dan onze website.

Wij hebben ook nog diverse nieuwe caravans van de merken Adria en Caravelair op voorraad staan, en we krijgen nog diverse nieuwe modellen binnen.

Nieuwsgierig geworden?  

U bent van harte welkom dan informeren we u graag.

 

Lees verder