Test Eura Mobil Integra Line 650 HS

9 januari 2020 om 17:06

 De rondzit – populair in de caravans – rukt op in de campers. Bij Hymer heb je de Duomobil, Frankia produceert de ene na de andere versie met zo’n indeling en ook Dethleffs heeft ‘m, in de uit de kluiten gewassen ALLPA. En nu is er ook een Eura Mobil met rondzit. In een supercompacte camper: de Integra Line 650 HS.

Eura Mobil was een van de eerste fabrikanten die de houten frames uit z’n zijwanden verving door kunststof. Ook bij de constructie liep het merk ook voorop: Eura startte met het verlijmen van de opbouw, terwijl andere merken nog volop aan het schroeven waren. In het Duitse Sprendlingen verlaten jaarlijks een kleine tweeduizend voertuigen de fabriek. Primeur voor dit jaar: de compacte Integra Line 650. Met rondzit.

Fiat Ducato-chassis

Net als z’n grote broers staat ook deze compacte integraal op een Fiat Ducato-chassis. De opbouw bestaat uit polyester wanden die met elkaar worden verlijmd met aluminium profielen. Deze manier van bouwen levert een waterdichtheidsgarantie op van maar liefst 10 jaar. De camper is standaard voorzien van de nieuwe 140 pk Fiat Multijet-2 dieselmotor met AdBlue-techniek: een van de schoonste diesels uit de autobranche. Een upgrade is mogelijk naar 160 of zelfs 180 pk en wie zichzelf maximaal wil verwennen kiest voor de nieuwe automaat: de fantastisch schakelende 9 traps versnellingsbak die Fiat in de nieuwe Ducato introduceerde.

De camper heeft een 11 cm hoge dubbele bodem waarin onder meer de watertanks en de technische installaties zijn gemonteerd. Ook de bedrading en leidingen (water, gas, luchtslangen van de kachel) zijn erin verwerkt, zodat je in de kasten geen ruimte verliest. Die dubbele bodem is bovendien verwarmbaar, waardoor de camper uitstekend geschikt is voor winterse omstandigheden – zeker als je kiest voor de (optionele) Alde-vloeistofverwarming die met radiatoren werkt, net als thuis.

Rondzit Eura Mobil Integra Line 650 HS

Keuken met veel bergruimte

Direct links van de toegangsdeur vinden we de keuken die door de gebogen vorm veel bergruimte biedt. Het aanrecht heeft een ingebouwd driepits gasstel met geïntegreerde spoelbak en er blijft voldoende werkruimte over voor gastronomische activiteiten. De zijwand van het keukenblok heeft ook nog een paar open vakken voor kleine spulletjes, die ook van buiten gemakkelijk bereikbaar zijn.

Tegenover de keuken vinden we de 130 liter Dometic koelkast en daarnaast de compacte badkamer met Thetford-toilet. Een slim scharnierend wastafeltje zorgt dat daar ook nog voldoende ruimte overblijft om te kunnen douchen. Om de camper compact te houden is het tweepersoonsbed verstopt in het plafond van de cabine. Via een trapje kom je in de comfortabele bedstee, die is voorzien van leeslampjes en een dakluik voor de ventilatie. Voor eventuele logés kun je de rondzit ombouwen.

Conclusie Integra Line 650 HS

Met deze camper heeft Eura Mobil een echte tweepersoonscamper in het programma. Klein puntje van kritiek: de garage is niet heel ruim bemeten, maar dat is niet heel raar voor een camper met deze afmetingen. De wagen is uitstekend gebouwd, heeft een slimme indeling en door z’n afmetingen is hij lekker wendbaar in het verkeer. Daarmee is de 650 een zinvolle uitbreiding van de Integra Line-familie.

Plus & Min
+ compacte afmetingen
+ slimme indeling
- afmeting garage

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato laag breedspoor chassis
Motor 140 Multijet-2 Euro 6d-Temp (standaard)
Maximum vermogen 104kW/140 bij 3.500 rpm
Maximum koppel 350Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 650 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 288 cm
Wielbasis: 404 cm
Stahoogte: 198 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 2.940 kg
Maximummassa: 3.500 kg
Laadvermogen: 560 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/2
Bed hefbed: 190x150cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf € 93.950 per 01-01-2020.
Meer info: www.eura-mobil.nl

Oktober 2021.

Kamperen is "hotter" dan ooit in Europa, wat resulteert dat fabrieken voor het seizoen 2022 bij de meeste fabrikanten zijn uitverkocht.

Het kamperen is in Nederland weer hot. Of u nu kampeert met een tent, vouwwagen, caravan of camper, alles heeft zijn eigen charme.

Nieuwe voertuigen, caravans en campers modellen 2022 zijn nagenoeg uitverkocht, wat wil zeggen dat u nu geleverd krijgt in 2023.
Ook wij kunnen alleen nog modellen van 2023 bestellen of u kiest voor een voorraad-showmodel uit de showroom.
Het gezegde van OP=OP  is hier op zijn plaats.

Zorg dat u goed voorbereid op pad gaat, en laat u niet verassen door technische mankementen. Laat u kostbare bezit onderhouden door de vakman.
Ook voor campers hebben wij een eigen onderhoudsteam wat zowel het woongedeelte als het motorgedeelte kan voorzien van onderhoud en een APK keuring.
wilt u uw caravan, vouwwagen of camper voorzien van extra accessoires zoals bijv een airco, fietsdrager, levelsysteem en nog veel meer andere voorzieningen ? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Nieuwsgierig geworden of u wilt een afspraak plannen ? Neem dan contact met ons op.

Vooralsnog  wensen wij u veel wijsheid, maar wat belangrijker is, blijf gezond en zorg goed voor 

Graag tot ziens in Herpen.

lees meer