Accu's voor in de camper of caravan.

Accu's en opladen.

De camper accu is misschien wel een van de meest gebruikte recreatie accu's. Een camper bestaat uit een start accu en een of meerdere accu's voor uw elektrische voorziening in uw camper. Deze accu's worden in de volksmond vaak huishoud accu genoemd. De naam zegt het al voor al uw elektrische voorzieningen van uw huishouden in de camper of caravan.

HUISHOUD ACCU CAMPER

De huishoud accu is speciaal ontwikkeld om langdurig stroom af te geven. Daarnaast kan een huishoud accu diep ontladen worden zonder enig probleem. Elke camper is voorzien van een lader en omvormer. Tijdens het rijden met uw camper wordt door de dynamo uw startaccu en huishoud accu volgeladen dankzij de lader. Om een volledig geladen huishoudaccu te hebben is het van belang dat u tijdens het rijden zo min mogelijk gebruik maakt van de elektrische voorzieningen in uw camper.

Omdat het zoeken naar een geschikte huishoud accu nog wel eens een klus kan zijn hebben wij alle huishoud accu's voor u samengevoegd in deze categorie. Accu Unie levert verschillende huishoud accu's van verschillende merken. Van de instap klasse huishoud accu tot de zeer professionele klasse huishoud accu's. Komt u er niet uit of wilt u degelijk advies, neem dan contact op met onze technische afdeling.

CARAVAN/MOVER ACCU

In deze categorie kunt u caravan accu's of mover accu's vinden. De caravan accu is zeer populair. Steeds meer caravans vereisen meer en meer energie. Om aan die behoefte te kunnen voldoen zijn er accu's die speciaal geschikt zijn voor de caravan. Als we het over de caravan hebben gaat dat hand in hand samen met de mover. Nu zullen de specialisten het niet met ons eens zijn omdat dit wel degelijk van elkaar verschilt. Dat klopt ook inderdaad, echter hebben beiden voertuigen veel raakvlakken. De accu's welke u hier kunt vinden zijn geschikt voor het langdurig afgeven van energie.

Deze accu wordt ook wel vaak deepcycle accu genoemd of lichtaccu. Caravan accu's worden voornamelijk gebruikt voor energie voorziening van koelkasten en elektrisch apparatuur in de caravan. Hiervoor heeft u vaak een zwaardere accu nodig. We hebben dan ook altijd caravan accu's en mover accu's op voorraad in onze shop.

Lood accu

De traditionele lood huishoudaccu.

Nadeel: gewicht.

Power extreme lithium accu

De lichte Lithium accu heeft het voordeel dat deze licht in gewicht is en diep ontladen kan worden.

Nadeel: hogere aanschaf

 

Wij adviseren u om u goed te laten informeren over huishoudaccu's en het onderhoud hiervan.

Het laden van uw huishoudaccu.

Bij een camper wordt de huishoudaccu opgeladen tijdens het rijden. Uw dynamo zorgt ervoor dat zowel de startaccu en de huishoudaccu worden opgeladen. Natuurlijk bepaalt de zwaarte van de huishoudaccu (het aantal Amp/H ) hoe lang u gebruik kunt maken van de huishoudaccu.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om uw huishoudaccu op te laden. Ook als u de camper heeft aangesloten op het lichtnet, worden de accu's geladen. In de camper is in de omvormer (maakt van 220 V - 12 V) een laadfunctie.
Mocht u nu niet aangesloten zijn op het lichtnet en u wilt enkele dagen op dezelfde plek blijven staan, kunt u met een zonnepaneel of daglichtpaneel de accu's in de caravan - camper laden.

Het opladen van een accu in de caravan wordt meestal gedaan als deze staat aangesloten aan het lichtnet op de camping of thuis.
Bij het plaatsen van een huishoudaccu in een caravan wordt (indien er geen laadfunctie op de omvormer aanwezig is) een losse acculader ingebouwd. Maar ook een caravan kan gebruik maken van een zonnepaneel om de accu te laden

Zonnepaneel NDS

voor informatie, laat u zich informeren door onze technische afdeling.

 

Februari 2024.


Beste kampeerders.

Januari ligt met zijn donkere en sombere dagen alweer achter ons en Februari is al weer gestart. Dit is de maand waar Carnaval, vooral in het zuiden van Nederland, centraal staat. WIJ ZIJN DAN OOK TIJDENS CARNAVAL GESLOTEN VAN MAANDAG 12 T/M WOENSDAG 14 FEBRUARI. 

En als we daarna met zijn allen bekomen zijn van dit zotte feest is misschien de tijd aangebroken om aan een nieuwe of gebruikte caravan te gaan denken. Wij hebben op dit moment nog enkele  aantrekkelijke 2023 showroom modellen staan van de merken Adria en Caravelair en deze nieuwe caravans bieden wij nu aan tegen wel zeer  scherpe prijzen. 


Bijvoorbeeld: de Caravelair Alba Style 470 met zgn. 2 persoons "vlinderbed" kunnen wij U nu aanbieden van € 22.820,- voor slechts €20.750,-  compleet afleveringsklaar.. Dat is een KORTING van maar liefst  €2070,-!!  En een Caravelair Antares Titanium 450 met 2 lengte bedden  hebben wij nu  in de aanbieding  voor €22.950,- Hopelijk hebben wij Uw interesse gewekt en bent U ook nieuwsgierig geworden naar onze andere  speciale aanbiedingen op de 2023 modellen. Neem dan snel contact met ons op voor een passend voorstel want de voorraad is echt beperkt!

Ook de eerste nieuwe Adria en Caravelair 2024 modellen zijn al bij ons gearriveerd en staan netjes in de showroom om door U bewonderd te worden.

Onze verkopers staan uiteraard voor U klaar om U van een deskundig advies te voorzien en  een scherp en passend voorstel te maken.


Mocht U Uw caravan eventueel willen voorzien van extra accessoires zoals bijvoorbeeld een mover, luifel, (dak)airco of een fietsenrek, ook dan bent U bij ons aan het juiste adres.
Als U met een gerust hart  en prettig gevoel dit  jaar op vakantie wilt met Uw caravan adviseren wij U als U een onderhoudsbeurt en/of reparaties aan Uw caravan wilt laten uitvoeren of nieuwe accessoires wilt laten monteren  dit op tijd te regelen.  U bent dan zeker de grote drukte  voor het komende kampeerseizoen voor.
 

Neem daarom tijdig contact met ons op als U een afspraak wilt maken, ons telefoonnummer is 0486-762760.

Het team van Caravancenter Cor van de Oever staat altijd voor U klaar voor een deskundig advies!

 

Lees verder