Accu's voor in de camper of caravan.

Accu's en opladen.

De camper accu is misschien wel een van de meest gebruikte recreatie accu's. Een camper bestaat uit een start accu en een of meerdere accu's voor uw elektrische voorziening in uw camper. Deze accu's worden in de volksmond vaak huishoud accu genoemd. De naam zegt het al voor al uw elektrische voorzieningen van uw huishouden in de camper of caravan.

HUISHOUD ACCU CAMPER

De huishoud accu is speciaal ontwikkeld om langdurig stroom af te geven. Daarnaast kan een huishoud accu diep ontladen worden zonder enig probleem. Elke camper is voorzien van een lader en omvormer. Tijdens het rijden met uw camper wordt door de dynamo uw startaccu en huishoud accu volgeladen dankzij de lader. Om een volledig geladen huishoudaccu te hebben is het van belang dat u tijdens het rijden zo min mogelijk gebruik maakt van de elektrische voorzieningen in uw camper.

Omdat het zoeken naar een geschikte huishoud accu nog wel eens een klus kan zijn hebben wij alle huishoud accu's voor u samengevoegd in deze categorie. Accu Unie levert verschillende huishoud accu's van verschillende merken. Van de instap klasse huishoud accu tot de zeer professionele klasse huishoud accu's. Komt u er niet uit of wilt u degelijk advies, neem dan contact op met onze technische afdeling.

CARAVAN/MOVER ACCU

In deze categorie kunt u caravan accu's of mover accu's vinden. De caravan accu is zeer populair. Steeds meer caravans vereisen meer en meer energie. Om aan die behoefte te kunnen voldoen zijn er accu's die speciaal geschikt zijn voor de caravan. Als we het over de caravan hebben gaat dat hand in hand samen met de mover. Nu zullen de specialisten het niet met ons eens zijn omdat dit wel degelijk van elkaar verschilt. Dat klopt ook inderdaad, echter hebben beiden voertuigen veel raakvlakken. De accu's welke u hier kunt vinden zijn geschikt voor het langdurig afgeven van energie.

Deze accu wordt ook wel vaak deepcycle accu genoemd of lichtaccu. Caravan accu's worden voornamelijk gebruikt voor energie voorziening van koelkasten en elektrisch apparatuur in de caravan. Hiervoor heeft u vaak een zwaardere accu nodig. We hebben dan ook altijd caravan accu's en mover accu's op voorraad in onze shop.

Lood accu

De traditionele lood huishoudaccu.

Nadeel: gewicht.

Power extreme lithium accu

De lichte Lithium accu heeft het voordeel dat deze licht in gewicht is en diep ontladen kan worden.

Nadeel: hogere aanschaf

 

Wij adviseren u om u goed te laten informeren over huishoudaccu's en het onderhoud hiervan.

Het laden van uw huishoudaccu.

Bij een camper wordt de huishoudaccu opgeladen tijdens het rijden. Uw dynamo zorgt ervoor dat zowel de startaccu en de huishoudaccu worden opgeladen. Natuurlijk bepaalt de zwaarte van de huishoudaccu (het aantal Amp/H ) hoe lang u gebruik kunt maken van de huishoudaccu.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om uw huishoudaccu op te laden. Ook als u de camper heeft aangesloten op het lichtnet, worden de accu's geladen. In de camper is in de omvormer (maakt van 220 V - 12 V) een laadfunctie.
Mocht u nu niet aangesloten zijn op het lichtnet en u wilt enkele dagen op dezelfde plek blijven staan, kunt u met een zonnepaneel of daglichtpaneel de accu's in de caravan - camper laden.

Het opladen van een accu in de caravan wordt meestal gedaan als deze staat aangesloten aan het lichtnet op de camping of thuis.
Bij het plaatsen van een huishoudaccu in een caravan wordt (indien er geen laadfunctie op de omvormer aanwezig is) een losse acculader ingebouwd. Maar ook een caravan kan gebruik maken van een zonnepaneel om de accu te laden

Zonnepaneel NDS

voor informatie, laat u zich informeren door onze technische afdeling.

 

Augustus 2021.

Wij zijn weer open!

Wij kunnen u weer zonder afspraak ontvangen in onze showroom en kampeerwinkel.

Kamperen is "hotter" dan ooit in Europa, wat resulteert dat fabrieken voor het seizoen 2021 en bij sommige merken ook al seizoen 2022 geheel zijn volgeboekt en uitverkocht.

Het kamperen is in Nederland weer hot. Of u nu kampeert met een tent, vouwwagen, caravan of camper, alles heeft zijn eigen charme.

Nieuwe voertuigen, caravans en campers modellen 2022,  worden nu al verkocht voor levering voorjaar 2022.
De nieuwe campers van modeljaar 2021 kunnen wij nog leveren vanuit de showroom.
Het gezegde van OP=OP  is hier op zijn plaats.

Zorg dat u goed voorbereid op pad gaat, en laat u niet verassen door technische mankementen. Laat u kostbare bezit onderhouden door de vakman.
Ook voor campers hebben wij een eigen onderhoudsteam wat zowel het woongedeelte als het motorgedeelte kan voorzien van onderhoud en een APK keuring.
wilt u uw caravan, vouwwagen of camper voorzien van extra accessoires zoals bijv een airco, fietsdrager, levelsysteem en nog veel meer andere voorzieningen ? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Nieuwsgierig geworden of u wilt een afspraak plannen ? Neem dan contact met ons op.

Vooralsnog  wensen wij u veel wijsheid, maar wat belangrijker is, blijf gezond en zorg goed voor 

Graag tot ziens in Herpen.

lees meer