Nieuwe EU-richtlijn: gaat het B-rijbewijs naar 4250 kilo?

7 juli 2022 om 08:35
verkeersbord max 3.5T

Tot 21 mei krijgen we van de EU in Brussel de mogelijkheid mee te praten tijdens een inspraakronde. Er wordt feedback gevraagd over de richtlijnen voor het rijbewijs. Interessant is een mogelijke verhoging van het toegestane gewicht voor het B-rijbewijs. Daardoor is er meer ruimte voordat een camper is overbeladen, waar je immers een boete voor kunt krijgen.

Er is onder camperaars een lobby gaande om het maximaal toegestane gewicht voor het B-rijbewijs te verhogen naar 4250 of zelfs 4500 kilo. Ook de NKC roept de Europese politiek op tot een verhoging. De NKC sluit zich hiermee aan bij het voorstel van de Europese belangenorganisaties ECF (European Caravan Federation) en FICC (Federation Internationale de Camping et de Caravanning). Samen vertegenwoordigen deze organisaties meer dan twee miljoen camperaars.

HERZIENING EU-RICHTLIJN RIJBEWIJZEN

Iedereen mag meepraten op een speciale EU-website. Samengevat is dit wat de EU wil: de Commissie zal de huidige – van 2006 daterende – richtlijn rijbewijzen herzien. Dit om de verkeersveiligheid te verbeteren en het vrije personenverkeer te vergemakkelijken. De herziening moet inspelen op de nieuwe mobiliteitsproblematiek. Met name op digitaal vlak, en bijdragen tot de realisatie van de EU-doelstellingen die zijn vastgelegd in de strategie voor slimme en duurzame mobiliteit van 2020.

OVERBELADING CAMPER EN HET B-RIJBEWIJS

De gemiddelde camperaar zal het probleem van overbelading wel herkennen. Onder de 3500 kilo blijven is moeilijk. En dat moet als je slechts een B-rijbewijs hebt. Campers zijn in de loop der jaren niet alleen groter, maar ook zwaarder geworden. Enerzijds is dat het gevolg van het toenemende comfort. Want de vloerverwarming, satellietschotel, magnetron en al die andere accessoires gaan immers van je laadvermogen af. Ook zijn er aan boord steeds meer rijhulpsystemen die hun gewichtssteentje bijdragen. En dan zijn er natuurlijk de elektrische fietsen, scooters en ‘de kilo’s aardappelen’ die mee moeten.

Bron: Campingtrend. 10-05-2021 | Luc Schaepkens

 

 

 

Maart 2024.


Beste kampeerders.

Het is Maart,  de lente en de vakantie(s) komen er weer aan en het is tijd om er lekker met de caravan op uit te trekken.

Wij houden vanaf nu tijdens de paastijd een Paasshow met spectaculaire aanbiedingen en hoge inruilprijzen. U vindt ons bedrijf in Herpen aan de Rootskamp 2 of kijk alvast op onze website www.caravancenter.nl

Het is zeker de moeite waard om ons een bezoek te brengen en onze nieuwe 2024 modellen van Adria en Caravelair te komen bekijken . Maar wij hebben ook nog slechts één  Caravelair Antares Titanium 450  model 2023 met 2 lengte bedden  nu  in de aanbieding  van €24.850,- voor €22.950,-  

Verder hebben wij ook een leuk assortiment aan gebruikte caravans staan van diverse merken tegen aantrekkelijke prijzen.

Ook zijn wij deelnemer van de "Brabantse Caravan Dagen" Tijdens deze dagen zijn er in totaal 121 prachtige prijzen te winnen! U vindt alle informatie over deze dagen en het prijzenfestival op www.brabantsecaravandagen.nl

Eerste Paasdag zijn wij gesloten maar 2e Paasdag zijn wij geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Graag zien wij u tijdens deze dagen, een bezoek aan ons bedrijf loont zeer zeker de moeite en uiteraard staat de koffie klaar!

Het team van Caravancenter Cor van den Oever wenst U alvast prettige Paasdagen.


En mocht U Uw caravan eventueel willen voorzien van extra accessoires zoals bijvoorbeeld een mover, luifel, (dak)airco of een fietsenrek, ook dan bent U bij ons aan het juiste adres.
Als U met een gerust hart  en prettig gevoel dit  jaar op vakantie wilt met Uw caravan adviseren wij U als U een onderhoudsbeurt en/of reparaties aan Uw caravan wilt laten uitvoeren of nieuwe accessoires wilt laten monteren  dit op tijd te regelen.  U bent dan zeker de grote drukte  voor het komende kampeerseizoen voor.
 

Neem daarom tijdig contact met ons op als U een afspraak wilt maken, ons telefoonnummer is 0486-762760.

Het team van Caravancenter Cor van de Oever staat altijd voor U klaar voor een deskundig advies!

 

Lees verder